Kosgeb Kredileri
TKDK Destekleri
Yazar: - 06 September 2020
356
0

TKDK Destekleri nelerdir? Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık hibe destekleri için başvuru şartları nelerdir? TKDK Destekleri 2020 ve 2021 yılında %50 ve %70 oranında çiftçilere sunulmaktadır.

Ülkemizde küçükbaş hayvan çiftliği kurmak isteyen vatandaşlarımız için işletmelerinin modernize edilmesi ya da gerekli olan ekipmanların sağlanması için hibe desteği olanağı sunan kurum TKDK olarak bilinmektedir. Tam uzun ismi ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu şeklindedir.

TKDK, IPARD projesi kapsamı altında 2020 ve 2021 yılları da dahil olmak üzere bir çok farklı sahada çiftçilerimize destek olmaktadır. TKDK isimli kurum tarafından sunulan şartlar yerine getirildiği takdirde proje kabul görür ve %50 ile %70 oranları arasında yer alan bir devlet hibesi sağlanır.


TKDK Destekleri – Hibe Hayvan Desteği Başvurusu

%70 oranında hibe imkanı sunan TKDK, Avrupa Birliği kapması altında yer alan IPARD programları ile bazı illerde hayvancılık işiyle uğraşan kişilere hibe imkanı sunmaktadır. Bu desteği alabilmeniz için öncelikle teşvik bölgelerinden birinde bulunmanız gerekmektedir. TKD çağrılarını devamlı olarak takip ederek hibe desteğini alabilirsiniz. Çiftçiler çağrı duyurularını aldıktan sonra projesini sunar ve sözleşmeler yapılır.

TKDK Destekleri – TKDK Hayvan Teşvik Bölgeleri

1.ve 2. Uygulama dönemleri olarak ikiye ayrılan hayvancılık teşvik destekleri alt kısımda detaylı olarak belirtilmiştir.

1. Uygulamalı Dönem İlleri

Birinci Uygulamalı dönem illeri Malatya, Isparta, Hatay , Kars, Konya, Ordu, Tokat, Sivas, Yozgat, Van, Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Erzurum, Amasya, Afyon ve Çorum şeklindedir.

2. Uygulamalı Dönem İlleri

İkinci uygulamalı dönem illeri Karaman, Kütahya, Muş, Uşak, Mardin, Nevşehir, Mersin, Kastamonu, Elazığ, Giresun, Erzincan, Denizli, Çanakkale, Çankırı, Burdur, Bursa, Ankara, Aydın, Aksaray, Ağrı ve Ardahan şeklindedir.

Eğer bu illerden birinde yaşıyorsanız buraya tıklayarak projenizi gönderebilirsiniz. https://www.tkdk.gov.tr/IlKoordinatorlukleri

TKDK Destekleri – TKDK Desteklenen Sektörler

Üst kısımda vermiş olduğumuz illerde oturan çiftçiler TKDK tarafından desteklenmiş olan sektörlere hazırlamış oldukları projeler ile başvuru yapabilir. Bu desteklenen sektörler toplamda 17 ana Tedbir’den oluşur.

  • 101-1 → Süt üreten tarımsal işletmeler
  • 101-2 → Kırmızı et üreten tarımsal işletmeler
  • 101-3 → Kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler
  • 101-4 → Yumurta üreten tarımsal işletme
  • 103-1 → Süt ve süt ürünlerin işlenmesi, pazarlanması
  • 103-2 → Kırmızı et ürünlerin pazarlanması, işlenmesi
  • 103-3 → Kanatlı et ürünlerin işlenip, pazarlanması
  • 103-4 → Su ürünlerinin işlenip pazarlanması
  • 103-5 → Sebze ve meyve ürünlerin işlenip, pazarlanması
  • 201-1 → Toprak örtüsü yönetimi
  • 302-1 → Bitkisel ürün çeşitlenmesi, paketlenmesi ve işlenmesi
  • 302-2 → Arıcılık
  • 302-3 → Zanaatkarlık gerektiren kollar
  • 302-4 → Kırsal alan turizm
  • 302-5 → Su ürünlerinin yetiştiriciliği
  • 302-6 → Makine parkları
  • 302-7 → Yenilebilir enerji parklarının kurulması

TKDK Destekleri Başvuru

Üst kısımda paylaşmış olduğumuz destekler için yapılacak olan başvurular hemen hemen aynıdır. Başvurular alt kısımda verdiğimiz gibi yapılacaktır.

# Yatırım yapacağınız ilin destek kapsamında olup olmadığını öğrenmek ve yatırım yapacağınız sektörün destek verilen sektörler içerisinde olduğuna dikkat edin.

# Başvuru ilanını gördüğünüz zaman çağrı rehberi ile çağrı ilanını tabletinize, telefonunuza veya bilgisayarınıza download edin. İçerisinde yer alan şartlara dikkatli bir şekilde göz gezdirin.

# İnşaat işleri için yapacağınız projeleri bina bazında bayındırlık poz numaraları metralajları ile birlikte hazır hale getirin.

# Makine ve ekipman alımı yapacaksanız sizde istenen projeyi TKDK formatında hazırlayın. İhtiyaç duyacak olduğunuz ekipmanlar için teklif alma kurallarını dikkatlice inceleyin ve ona göre teklif sunun.

# Bilgisayarınıza uygun iş planını indirin ve projeye uygun şekilde doldurun.

# Resmi belgelerinizi hazırlamak için örnek başvuru formunu ve doldurma kılavuzunu inceleyin.

# Başvuru kılavuzunuzu uygun bir şekilde doldurmak için Word formatında bulunan taahhütname ve diğer başvuru formlarını indirin.

# Mevcut varlıklar listesini, başvuru formu ve harcamaları internet üzerinden doldurup gönderin.

# Word ve excel formatında yer alan teknik şartnameleri ve keşif özelliklerinizi sisteme download edin.

# Başvuru harcama varlık tablosunu sistem üzerinden çıktı olarak bilgisayarınıza indirin.

# Başvuru formunu ve ekleri, iş planı ve teknik projeden oluşmuş olan dosyaları 12. Bölüme uygun bir halde doldurun.

# Bu hazırlamış olduğunuz dosyaların tamamını bilgisayarınızda ya da hafıza kartınızda yedek olarak bulundurun.

Yukarıda saymış olduğumuz adımları gerçekleştirdikten sonra TKDK ‘ya başvurunuzu şahsen veya temsilciniz ile yapabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız belgeleri ulaşmak için buraya tıklayınız.

TKDK Destekleri Kapsamında Hibe Almış Örnek Projeler

2020 yılı ve öncesinde bir çok proje TKDK çağrı dönemlerinin başlaması ile hibelerini başarıyla almışlardır. Bizler de bu yazımızda sizlere hibe almış olan örnek projeleri sunacağız.

TKDK Hibeleri : Süt Üreten Tarımsal İşletme

101-1 tedbir koduyla kurulmuş olan süt üreticisi tarımsal işletme. Afyonkarahisar bölgesinde bulunmaktadır. Toplamda %65 hibe almıştır. İncelemek için tıklayınız

TKDK Hibeleri : Et Üreten Tarımsal İşletme

101-2 tedbir kodu ile %65 hibe alan besi çiftliği. Afyonkarahisar Dinar’da bulunan bir vatandaşımız tarafından hibe alınmıştır. Örneği incelemek için tıklayınız.

TKDK Hibeleri : Arıcılık Hibesi

302-2 tedbir koduyla Ağrı Merkez’de hibe alan vatandaşımızın projesini ve detaylarını incelemek için buraya tıklayınız.

TKDK Hibeleri : Balıkçılık Hibesi

302-5 tedbir koduyla balıkçılık sektöründe %50 hibe alan vatandaşımızın projesi. Vatandaşımız Kahramanmaraş’ta bu hibeyi almış. Hibe örnek projesini görüntülemek için tıklayınız. 

Güncel Kosgeb haberleri için Twitter sayfamızı takip edebilirsiniz;
ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ